Livit Orthopedie lanceert unieke webshop Blessurewijzer.nl

Gepubliceerd op
22 mei 2019 10:08:00


Livit Orthopedie lanceert unieke webshop Blessurewijzer.nl

Met www.blessurewijzer.nl willen wij onze klanten, paramedici en ziekenhuizen één loket bieden voor een compleet aanbod van niet-verzekerende zorg, ziekenhuis verplaatste zorg (DOT: uit het eigen ziekenhuis budget) en particuliere zorg met betrekking tot confectie orthesen. Vanuit onze strategie en kernwaarden kunnen wij daarmee weer een mooie stap zetten om onze klanten en relaties extra service te bieden binnen een "One stop shop".

Waarom Blessurewijzer.nl?

Binnen de verzekerde zorg worden steeds meer confectie orthesen uitgesloten van vergoeding. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet een orthese voor een chronische aandoening zijn en/of permanent worden gebruikt. Klanten moeten hun orthese ook steeds langer dragen, want gebruikerstermijnen van confectie orthese worden steeds langer. Tussentijdse declaratie van reparaties, of levering van een reserve voorziening worden steeds verder uitgesloten. Onze adviseurs moeten dus steeds vaker nee verkopen terwijl dit ingaat tegen de wens om service te bieden.

Veel orthesen komen te vallen onder de ziekenhuis verplaatste zorg (DOT) en komen daarmee voor rekening van het ziekenhuis. Ziekenhuizen moeten uit oogpunt van kosten beheersing ook steeds meer letten op hun uitgaven maar ook zij willen hun patiënten uiteraard wel voorzien van het juiste advies en de juiste service bieden. Daarmee ontstaat voor zowel Livit als voor onze ziekenhuis relaties de noodzaak voor een eenvoudige tool voor particuliere aanschaf van een orthese waardoor wel service geboden kan worden ook als de vergoeding niet valt onder de verzekerde of DOT zorg.

Kortom: waar moeten deze klanten naartoe? Zowel Livit als de ziekenhuizen waren op zoek naar een tool voor particuliere aanschaf van een orthese, waarbij er service en kwaliteit wordt geboden, ook indien er geen aanspraak kan worden gemaakt op vergoeding vanuit de verzekering of DOT.

Wat maakt Blessurewijzer.nl uniek en onderscheidend?

Het assortiment is nagenoeg gelijk aan het bekende Livit assortiment dat nu gebruikt wordt binnen de afdeling pro&orthesen. Dat assortiment is samengesteld op basis van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en een goede prijskwaliteit verhouding. De klant en relatie kan dus rekenen op gebruik van een goed doordacht assortiment.

Wij bieden onze klant de mogelijkheid van aankoop van een webshop-consult voor €25,- . Na het aankopen van een webshop consult ontvangt men een digitale voucher, die bij verzilvering recht geeft op 20 minuten adviesconsult op een van onze Livit locaties. Het feit dat wij 75 ervaren pro&orthesen adviseurs op ruim 500 aanmeet locaties beschikbaar hebben is iets dat een gewone webshop niet kan bieden. Tot slot bieden wij onze klanten straks de mogelijkheid van een digitaal consult, E-consulting, met een aantal daarvoor getrainde adviseurs. Zo kunnen we de klant straks direct online voorzien van advies via chat en of video consulting.

Hoe werkt Blessurewijzer.nl?

Met één webshop voor zowel particulieren als paramedici en ziekenhuizen hebben we een breed platform om deze doelgroepen van dienst te kunnen zijn:

Livit klanten hebben dezelfde gegarandeerde kwaliteit, maar tegen lagere kosten van het hulpmiddel dan bij vrije verkoop (denk aan reserve orthese, tijdelijk voorzieningen, sport en geen DOT of reparatie).

Paramedici kunnen extra service bieden naar hun patiënten d.m.v. brace verkoop ter ondersteuning van de therapeutische behandeling

Ziekenhuizen bieden we zo een laagdrempelige en makkelijke manier om hun patiënten een hulpmiddel te bieden die niet valt onder verzekerde zorg of DOT. Livit biedt alles onder 1 dak!


Service naar onze klant

Livit heeft service en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan, dit is ook verankerd in onze strategie en kernwaarden. Klanten worden veeleisender en verwachten snelheid en gemak. Online is hierbij niet meer weg te denken. Dit stelt hoge eisen aan onze organisatie om nu én in de toekomst aan de vraag van onze klanten te voldoen.


Kosten efficiëntie

De bruto marge op confectie orthesen staat al jaren onder druk. Er moet relatief veel administratief werk worden verricht om een relatief eenvoudige confectie orthese via de verzekerde zorg of via de ziekenhuis verplaatste zorg te kunnen declareren. Binnen het proces moeten daarom de arbeidskosten zo veel mogelijk omlaag.

Vragen? Start chat

8023