Preventie door steunkousen

Published on
27 dec. 2013 09:38:00

Preventie door steunkousen

In veel situaties kunnen uw aderen best wat hulp gebruiken bij de bloed circulatie. Door onze steunkousen regelmatig te dragen tijdens bijvoorbeeld een lange reis, als u zwanger bent of tijdens uw zware baan, kunnen bloedcirculatieproblemen voorkomen worden.

Steunkousen.nl levert verschillende AD AG en AT ATZ steunkousen.

Verschillende soorten preventieve steunkousen

Wij leveren u een steunkous  die u optimale ondersteuning biedt. Heeft u klachten steunkousen.nl biedt u de juiste kous.

Kousen voor tijdens het werk

Met een staand of zittend beroep, heeft u aan het eind van de dag last van pijnlijke benen. Als u op uw werk steunkousen te draagt, zullen uw benen veel minder vermoeid raken en verkleint u de kans op spataderen. De kousen geven u een comfortabel gevoel en zien eruit als normale kniekousen of panty’s.

Zwangerschapspanty

Door veranderingen van het lichaam tijdens uw zwangerschapsperiode kunnen uw vaatwanden slapper worden. De aderen rekken uit, en kunnen spataderen  ontstaan. Deze verdwijnen meestal na de zwangerschap weer, maar op latere leeftijd komen ze vervolgens terug. U kunt dit tegen gaan door preventief steunkousen of een steunpanty te dragen.

Reiskousen/vliegkousen

Als u lang zit tijdens een vlieg-, bus- of autoreis is dit zeer slecht voor uw  bloedsomloop. Om het risiko op stolsels in uw bloed of trombose te kunnen verminderen kunt u zijn er speciale reizigerskousen om uw bloedafvoer extra te bevorderen. Deze kousen zijn absoluut niet te onderscheiden van uw normale kniekousen. Ze kunnen daardoor prima gedragen worden onder een broek jurk of rok, maar ook onder een net kostuum.

Stilzitten, met beperkte beenruimte is slecht en bemoeilijkt de bloedcirculatie. Dit zou kunnen leiden tot de vorming van bloedpropjes in uw aderen en dat heet diepe veneuze trombose. Waneer we opstaan na lang stil te hebben gezeten, dan schieten deze propjes los en worden ze meegevoerd richting uw longen. Hier kunnen ze een voor longembolie zorgen. Ook de druk die in het vliegtuig hoog is en de atmosfeer op grote hoogte spelen mee om uw bloed stroperiger te maken.

Het risico is groter al naar gelang de vlucht langer duurt.  Echter het kan ook reizigers treffen die een korte vakantievlucht maken.

Steunkousen.nl levert onder meer reiskousen die de naam Gilofa 2000 hebben en deze gaan actief de reizigerstrombose tegen.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: Gilofa 2000 met katoen, Gilofa 2000 aloë vera, Gilofa 2000 light.

De diepe veneuze trombose treedt meestal sluipenderwijs op. Houdt contact met uw arts als u met de volgende verschijnselen te maken krijgt:

 

- zwelling in uw onderbenen

- kramp van de knie van één been

- last met uw ademhaling

- u heeft pijn in uw borst

- u verliest het bewustzijn

Onze Gilofa 2000 is een probate hulp.

Vragen? Start chat

8023