Therapeutische kousen

Published on
29 nov. 2015 08:20:00


Therapeutische kousen

Therapeutische kousen

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 30% van de Nederlandse bevolking ‘s nachts regelmatig last heeft van kramp in de spieren. Meer dan 3% heeft hier zelfs regelmatig last van. Zeker wanneer u ouder wordt loopt u steeds meer kans op kramp in uw spieren. Vrouwen hebben meer last van deze nachtelijke spierkrampen dan dat dat bij mannen het geval is. Hetzelfde geldt voor het krijgen van ernstige problemen als spataderen en oedeem.

Het dragen van Therapeutische kousen is een bewezen manier om u met uw beenklachten te helpen.

Heeft u wel eens last van vermoeide en slaperige of zware benen? Of heeft u wel eens kriebelbenen en vooral ’s nachts kramp in uw kuiten en gezwollen enkels? Het zou goed kunnen dat dit wordt veroorzaakt door problemen met uw doorbloeding. De therapie door middel van het dragen van Therapeutische kousen

is zeer geschikt om dergelijke klachten die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door spataderen of oedeem te verminderen of zelfs te verhelpen.

Ook het tekort aan slaap kan als oorzaak hebben dat u last heeft van restless legg (RLS) of spataderen en oedeem. Vertaald; doordat u last hebben van rusteloze benen. Dit nare gevoel zorgt ervoor dat u moeilijk in slaap kan vallen en vaak wakker wordt. Het is in eerste instantie heel belangrijk dat u veel beweegt en met een vaste regelmaat minimaal 3 x per dag een half uur uw hartpomp actief stimuleert. Bewegen is het allerbelangrijkst. Daarnaast is een vast slaapritme en een gezonde levensstijl ook erg belangrijk.

RLS benen wordt ook wel etalage-benen genoemd naar de verwijzing dat een etalage pop de hele dag stil staat. Het gevaar van lang stil staan maar ook stil zitten is een vernauwing in uw beenslagader. Als u rookt, overgewicht heeft en te weinig beweegt en helemaal als u ook nog een hogere bloeddruk heeft wordt de kans op bijvoorbeeld spataderen en of oedeem Ook erfelijkheid speelt een grote rol in het krijgen van etalagebenen.

Door gezond te leven kunt u de kans op etalagebenen verkleinen.

Wist u dat... Spataderen en oedeem het meest voorkomen in uw benen? Dat juist in de zomer deze klachten veroorzaakt door oedeem en spataderen toenemen? Door het warme weer zwellen de aderen namelijk op.

Oedeem en spatader klachten gaan niet vanzelf over en veel mensen dragen hierom Therapeutische kousen. Door middels van deze therapie eventueel ondersteund met fysiotherapie, kunnen de pijnklachten vermindert worden of zelfs verholpen worden. Bekijk de kousen in onze winkel of neem contact met ons op voor het vinden van de juiste therapeut bij u in de buurt.

Vragen? Start chat

8023