Zwangerschapspanty

Zwangerschapspanty

Gedurende de zwangerschap kan de kans op spataderen toenemen. De bloedsomloop wordt moeilijker en je bent minder in staat om veel te bewegen. Door het dragen van een zwangerschapspanty houd je je benen gezond. Bovendien zijn zwangerschapspanty's preventief tegen spataderen en opgezwollen benen. De druk van een zwangerschapspanty loopt richting het bovenbeen af. Ze zijn absoluut veilig en worden ook na de bevalling gedragen door veel vrouwen. Wij leveren alleen compressiekousen en steunpanty's van kwaliteitsmerken. Omdat het lichaam zich langzaam kan herstellen, is het aan te raden zwangerschapspanty's minimaal tot een half jaar na de bevalling te blijven dragen . Een zwangerschapspanty is comfortabel, modern en niet van een gewone panty te onderscheiden.

Zwangerschapspanty kopen

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in het lichaam. Je lichaam houdt meer vocht vast en je hebt eerder last van vermoeide en zware benen. Ook heb je vaak meer moeite met bewegen en zodoende kunnen spataderen optreden. Een zwangerschapspanty helpt dit te voorkomen dan wel te verminderen. Als je een zwangerschapspanty's draagt, tijdens en na de zwangerschapsperiode, kan je spataderen dus verminderen en zelfs voorkomen. Een zwangerschapspanty is zo gebreid dat ze een maximale compressie uitoefent, met name op de onderbenen . Deze compressie loopt richting de knie gradueel af. Een zwangerschapspanty is veilig om tijdens de zwangerschap te dragen. Een zwangerschapspanty heeft als voordeel dat het zich goed aan de onderbuik aanpast, en dus mee rekt tijdens de zwangerschapsperiode. Onze zwangerschapspanty's hebben een drukwaarde van ongeveer 12 – 23 mmHg en zijn modieus en comfortabel. De zwangerschapspanty werkt preventief tegen het ontstaan of verergeren van spataderen. Zo houd je je benen mooi en gezond. Compressiekousen.be levert alleen medische top merken zoals de zwangerschapspanty Gilofa Fine 70 den en Gilofa Fine 140 den. Alleen de beste merken met bewezen kwaliteit en een uitstekende pasvorm zijn opgenomen in onze collectie. De druk is rondom de enkel het sterkst en neem geleidelijk naar boven toe af.

Zwangerschapspanty tijdens en na de zwangerschap

Ter preventie van spataderen is het verstandig om compressiekousen en zwangerschapspanty’s te dragen tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling. Ook als je al spataderen hebt wordt door artsen, als behandeling tegen spataderen, het dragen van compressiekousen en zwangerschapspanty's geadviseerd. Spataderen komen in alle leeftijdscategorieën voor. Vrouwen hebben er echter aanleg voor. Helemaal tijdens de zwangerschap als de doorbloeding moeilijker wordt en men zich minder gemakkelijk beweegt. De wanden van de aderen kunnen dan worden ontlast door een zwangerschapspanty te dragen. Zwangerschapspanty's worden ook wel steunkousen, compressiekousen of therapeutische elastische kousen (TEK) genoemd. Een zwangerschapspanty stimuleert, door de compressie die ze uitoefent, de pompfunctie in het been en daarmee de bloedcirculatie.

Vragen? Start chat

8023