Compressiekousen retourneren

Mag ik mijn product retourneren?

Wij willen graag dat u tevreden bent over onze producten. Als het product niet aan uw verwachtingen voldoet, dan kunt u de overeenkomst herroepen. U heeft het recht om, binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, kunt u ons via een verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te willen herroepen. Dit doet u door het retour aan te melden via het retourformulier

Volg deze stappen om te retourneren.

  1. Retour aanmelden - Meldt het product aan voor retourzending.
  2. Stuur het pakket retour naar het onderstaande adres. Voeg het eventueel ingevulde retour formulier bij het pakket (alleen als u gebruik maakt van het Europees modelformulier inzake herroepingsrecht).
  3. Geld terug - Binnen 14 dagen na ontbinding storten we het aankoopbedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u heeft betaald. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons dan nemen we contact met u op.

Wat is het retour adres?

Eilandsgracht BV
tav Compressiekousen.be
Merwedestraat 48K
3313 CS Dordrecht, Nederland

Voorwaarden voor retour

  1. Compressiekousen.be hanteert een bedenkingstermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag nadat u het artikel ontvangt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
  2. Het product dient ongedragen, ongebruikt en onbeschadigd te zijn. U mag uiteraard de producten wel beoordelen zoals u in een fysieke winkel zou doen maar omdat het hier een medisch artikel betreft mag u het niet passen om hygiënische redenen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
  3. Het product dient, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking te worden teruggestuurd! Voldoet het product hier niet aan, dan kunnen wij hiervoor een waardevermindering in rekening brengen. Voor hygiëne producten gelden uitzonderingen. Lees hieronder meer over hygiëne producten.

Hygiëne producten

Sommige producten vallen onder de uitzonderingen. Om hygiënische redenen kunt u bepaalde artikelen niet terugsturen voor terugbetaling. Dit zijn producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling is verbroken. Dit geldt bijvoorbeeld voor therapeutische kousen. U zou zelf ook geen kousen willen dragen die al door een ander gepast zijn.

Moet ik de retourkosten betalen bij retourneren?

De retourkosten voor het terugsturen van het pakketje zijn voor eigen rekening.

Kan ik mijn retourmelding nog annuleren?

Ja natuurlijk, dat kan altijd. U hoeft in principe dan niets meer te doen, maar wij vinden het wel fijn als u het ons even laat weten. Dat kan per email naar info@steunkousen.nl of via het contactformulier.

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending ontvangen hebben?

We houden u per email op de hoogte zodra wij uw retourzending hebben ontvangen. Meestal is dat binnen 2 werkdagen nadat u het pakket heeft teruggestuurd.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (exclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Wij storten het bedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u betaald heeft. Hoe snel het geld daarna op uw rekening staat, hangt af van uw betaalmethode. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons, dan nemen we contact met u op. Online veiligheid staat bij Steunkousen.nl altijd voorop, de creditering verloopt voor de veiligheid via onze partner Adyen.

Hoe lang heb ik garantie?

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.
Vragen? Start chat

8023