Reiskousen
Reiskousen

Reiskousen

Waarom kiezen voor reiskousen?

Reiskousen helpen om vervelende en gevaarlijke klachten zoals reizigerstrombose tegen te gaan. Reiskousen worden ook wel compressiekousen genoemd. De kousen oefenen namelijk compressie uit op uw benen. Dit stimuleert het bloed om weer te gaan stromen. Opgehoopte afvalstoffen worden weggevoerd. Hierdoor heeft u minder kans op opgezwollen benen en zal u zich tijdens uw reis in het algemeen fitter en meer ontspannen voelen. Reiskousen zijn niet te onderscheiden van normale kousen. U kunt ze dus met een gerust hart dragen bij iedere outfit, ook onder een zakelijk kostuum.


Voor wie zijn reiskousen?

Niet iedereen zal tijdens lange reizen last krijgen van de benen. Sommige mensen hebben van nature sneller last van een slechte doorbloeding en krijgen daardoor ook sneller opgezwollen benen. Als dit op u van toepassing is, zijn reiskousen een verstandige aankoop. Vooral wanneer u, bijvoorbeeld voor uw werk, regelmatig lange reizen moet maken met het vliegtuig of de auto, kunt u baat hebben bij reiskousen. Maar u kunt uw reiskousen ook op andere momenten dragen, bijvoorbeeld op uw werk. Vooral wanneer u een beroep heeft waarbij u lange tijd achtereen moet zitten of staan, kunnen reiskousen een uitkomst bieden.


Reizigerstrombose en andere klachten

Om de bloedcirculatie in uw benen optimaal te houden, is regelmatig bewegen belangrijk. Echter is dit niet altijd mogelijk wanneer u bijvoorbeeld een lange reis maakt. Vooral verre reizen maken met het vliegtuig kan voor klachten zorgen. Hierbij moet u immers lange tijd achter elkaar stilzitten, meestal ook nog met gekromde benen. Hierdoor wordt de bloedsomloop in uw benen bemoeilijkt. Vooral als u in het vliegtuig maar beperkt beenruimte heeft, kunnen er problemen ontstaan. Deze situatie kan leiden tot reizigerstrombose en zelfs een longembolie. Dat wil zeggen dat er bloedpropjes ontstaan tijdens het lange zitten, welke los ‘schieten’ als u daarna in één keer weer opstaat. Naar schatting krijgt één op de duizend vliegtuigpassagiers last van reizigerstrombose. Hoe langer en hoe vaker u met het vliegtuig reist, hoe groter uw kans hierop. Reizigerstrombose is te herkennen aan opgezwollen benen, vaak bij één been, moeite met ademen, pijn in het bovenlijf en flauwvallen.


Onze selectie reiskousen

De reiskousen die u terugvindt in onze webshop worden enkel geproduceerd door medische bedrijven. De steunkousen die zij fabriceren worden aangemeten door gediplomeerde aanmeters. Wij leveren reiskousen van onder enkel de A-merken.

Een echt kwaliteitsproduct is bijvoorbeeld de Gilofa 2000 serie. Deze zijn verkrijgbaar in een katoen, microvezel en in een Aloë vera uitvoering. De filosofie van de producent Ofa Bamberg is dat gezondheid gelijkstaat aan welzijn en het hebben van plezier in het leven. Ofa besteedt daarom zowel aandacht aan de gezondheid bevorderende werking van de kousen, alsmede de uitstraling. Steunkousen mogen namelijk ook gezien worden. Ofa Bamberg is een geliefd steunkousenmerk voor actieve mensen, jong en oud. Hun kousen zijn ideaal als reiskousen, aangezien ze optimaal de bloedcirculatie bevorderen tijdens lange periodes van zitten of staan. De kousen van Ofa Bamberg zijn zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.

De kousen van Relaxsan bieden de perfecte oplossing wanneer u een lange reis gaat maken. Vooral de 140 of 280 denier modellen stimuleren de afvoer van afvalstoffen in het bloed, waardoor het opzwellen van de voeten en enkels wordt voorkomen. Hierdoor verkleint u dus sterk het risico op trombose. De kousen van Relaxsan staan erom bekend dat ze zacht en comfortabel aanvoelen op de huid. Heeft u vaak last van zweetvoeten? Dan zijn de Relaxan Xstatic steunkousen aan te raden. Deze kousen hebben een geur-neutraliserende werking dankzij een gepatenteerd microfiber met antibacteriële werking.


Reiskousen kopen?

Zoals u ziet heeft u bij ons de keuze uit vele topmerken wanneer het op reiskousen aankomt. Kies de reiskousen die het beste bij u passen en u hoeft ze alleen nog maar te bestellen. Vrijwel al onze reiskousen worden uit voorraad geleverd, waardoor u ze snel kunt ontvangen. Wanneer de kleur van uw keuze niet in onze voorraad ligt, wordt deze vanuit de fabriek in Duitsland verstuurd en ontvangt u ze alsnog binnen 1 á 2 dagen bij u thuis. Wacht niet langer en bestel vandaag nog uw reiskousen voor een zorgeloze, comfortabele reis zonder klachten.

Vragen? Start chat

8023