Verbandkousen

Verbandkousen

Compressiekousen.be is ook uw leverancier voor verbandkousen van het Duitse merk Medi. De Mediven Thrombexin en de Mediven Struva. Deze kousen gebruikt men om trombose tegen te gaan. Ze worden vaak na een operatie bij mensen die bedlegerig zijn. Het risico van trombose is hier namelijk een stuk groter. Veel artsen dragen zelf deze kousen ook omdat ze vaak lang moeten staan en dus zelf ook ondersteuning in de doorbloeding kunnen gebruiken, Verbandkousen worden ingezet ter voorkoming van veneuze trombose (bloedstolsels) bij bedlegerige patiënten. Deze patiënten hebben een verhoogd risico op het ontstaan van trombose, wat uiteindelijk zelfs kan leiden tot een longemboli. Verbandkousen worden tijdens en na de operatie ingezet ter voorkoming van trombose. Bij een gemiddeld tot hoog tromboserisico wordt dit gecombineerd met medicatie (bijv. Heparine) en aanvullende maatregelen zoals oefeningen. Doordat de druk die de kous geeft afloopt van enkel (ca. 18mmHg) naar het dijbeen (ca. 8 mmHg), wordt de veneuze terugstroom van het bloed richting het hart optimaal bevorderd.

Waarom kiezen voor heren steunkousen?

Regelmatig bewegen is het beste voor uw algehele gezondheid en voor de bloedsomloop in uw benen. Maar dit is niet altijd een optie. Voor bepaalde beroepen is het nu eenmaal onvermijdelijk om lange tijd achter elkaar te zitten of te staan. Ook het maken van een lange (zaken)reis met het vliegtuig of in de file staan kan zorgen voor problemen met de bloedsomloop. Door lange tijd achter elkaar te zitten of te staan, hopen afvalstoffen zich op in uw benen die moeilijk worden afgevoerd. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals een zwaar gevoel in de benen of opgezwollen voeten. Dat soort klachten wilt u natuurlijk liever voorkomen! Daar kunnen onze heren steunkousen bij helpen.


Hoe werken heren steunkousen?

Door steunkousen, ook wel compressiekousen genoemd, te dragen, wordt er druk geleverd op uw onderbenen. Dit stimuleert het bloed om weer te gaan stromen, waardoor afvalstoffen uit uw benen worden weggevoerd. Hierdoor zal u dus minder snel last krijgen van vermoeide benen of spataderen. Wel zo prettig, toch?


Steunkousen voor mannen

Helaas hangt er vaak een nogal stoffig imago rondom steunkousen. Totaal onterecht, want steunkousen voor mannen kunnen veel bijdragen aan de gezondheid. Het zijn namelijk juist mannen die profijt kunnen hebben van steunkousen. Veel beroepen die veelal door mannen worden uitgevoerd vereisen namelijk vaak lange periodes van zitten of staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrachtwagenchauffeurs, programmeurs of chirurgen.

Tegenwoordig zijn steunkousen niet van reguliere sokken of kousen te onderscheiden. U kunt ze dus met een gerust hart dagelijks dragen. Steunkousen voor mannen verschijnen zelfs steeds vaker in het modebeeld. Zo heeft designer Wolfgang Joop zijn eigen collectie Mediven for Men ontworpen welke, samen met de Gilofa, Sockwell, Jobst, Juzo en Venotrain heren steunkousen, ook zijn terug te vinden in ons assortiment. Zo ziet u maar dat steunkousen echt niet oubollig hoeven te zijn.


Onze selectie heren steunkousen

Wij bieden u een grote selectie aan compressiekousen voor mannen, uitsluitend van topkwaliteit. Onze heren steunkousen zijn aangepast aan de mannelijke schoenmaat en verschillen ook van dames steunkousen rondom de enkelomtrek. De meeste van onze heren steunkousen zijn 50% katoen en dus vriendelijk voor de huid. In ons assortiment vindt u ook speciale reissteunkousen voor heren. We bieden ook medische steunkousen. Deze exemplaren bestaan uit een wat dikker materiaal en zijn over het algemeen duurzamer. We raden u aan om eerst met uw arts of specialist te overleggen voordat u medische steunkousen aanschaft. Al onze steunkousen worden uit de voorraad geleverd en passen gewoon door de brievenbus. U hoeft dus niet thuis te wachten op uw bestelling. Wel zo handig.

Vragen? Start chat

8023