Diabetes
Diabetes

Diabetes

Diabetessokken

Diabetessokken en diabeteskousen van Compressiekousen.be zijn speciaal gebreid voor gevoelige en diabetische voeten. Door de eigenschappen van de garens werken deze sokken wondhelend. In veel producten zitten bijvoorbeeld zilverionen die ontstekingen tegen gaan en zweetgeurtjes voorkomen.

Diabetessokken zijn bijzonder geschikt voor mensen met gevoelige voeten. De sokken zijn op speciale machines gebreid om ervoor te zorgen dat er geen randjes en naadjes zitten die wonden veroorzaken. De Gilofa Med of de Juzo Sensitiv tegen zweetvoeten zijn zo succesvol dat ze wereldwijd worden verkocht. Een perfecte pasvorm zonder klemmende boord en bovendien naadloos!

Deze diabetessokken zakken niet af doordat ze horizontaal gebreid zijn in lijnen. De speciale teensokken van Gilofa Med worden aangeraden als diabetessok en als u last heeft van artritis, gevoelige voeten en tegen voetschimmel & zweetvoeten. Diabeteskousen en -sokken bevorderen verbetering van uw voetconditie en voorkomen voetproblemen. Een goed kwaliteitsmerk zijn de Gilofa Med, deze kousen hebben een anti-bacteriële- en anti-flogistische werking en werken dus sterk infectie remmend. Hiermee zijn deze sokken wondgenezing bevorderend.

Voor een goede verzorging van uw voeten behoort ook het kiezen van de juiste kousen. Een van de zwakste plekken voor diabetici zijn de voeten. Veel mensen met diabetes hebben zeer gevoelige voeten die wondgevoelig zijn. Andere diabetes patiënten hebben voeten waarin geen gevoel zit waardoor bij stoten het ontstaan van blauwe plekken in de voeten niet gevoeld wordt.


Eigenschappen Diabetessokken

Diabetessokken hebben bijzondere eigenschappen. Zo hebben diabetessokken zoals die van Compressana geen naden aan de tenen, en knellen de uiteinden niet af. Naden in kousen kunnen snel irriteren bij een diabetische voet, wat kan leiden tot bloedingen en blauwe plekken. De meeste voetzweren bij mensen met diabetes mellitus type 2 zijn het gevolg van slecht zittende schoenen en of voetafwijkingen die drukplekken veroorzaken. Bij diabetespatiënten kunnen ook de allerkleinste vertakkingen van de bloedvaten van de voet beschadigd worden. De doorbloeding dient zo goed mogelijk ondersteund te worden. Daarom is het raadzaam de meest ideale sokken te dragen ter voorkoming van voetproblemen; diabetessokken. Het verzorgen van uw voeten met diabetessokken kan ervoor zorgen dat u minder snel met medische complicaties wordt geconfronteerd. Wat met een klein wondje of blauwe plek begon doordat uw sokken uw huid schuurden kan leiden tot grote problemen. Help uw voeten dus door het dragen van diabetessokken!

Vragen? Start chat

8023