Persoonlijke advies bij het aanschaffen van steunkousen.

Wilt u meer weten over welke steunkousen u het best kunt bestellen of twijfelt u over welke aantrekhulp u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder

via het contactformulier.

Wie is de vervoerder?

Wij proberen altijd als brievenbus post te leveren met Post.nl. Is het pakket te groot dan wordt er geleverd middels koerier van Post.nl

Ontvangt de klant een track&trace code?

Omdat wij veelal rechtstreeks uit de fabriek laten bezorgen en een bestelling dus uit verschillende magazijnen kan komen is het technisch niet mogelijk de track en trace van een pakket automatisch mee te sturen bij een bestelling. Wel is hij aanwezeig mocht het nodig zijn zoals bij een zoekgeraakt pakket bijvoorbeeld.

Wat doet de vervoerder als de klant niet thuis is?

Indien u niet thuis bent wordt er bij een pakket een briefje achter gelaten met daarop de vermelding wanneer er voor de tweede keer wordt aangeboden.

Het pakket wordt dus nogmaals aangeboden of bij de buren afgeleverd of bij een afhaalpunt achtergelaten.

Wat is de levertijd?

De levertijd verschild per leverancier en produkt. De meeste producten worden uit vorraad geleverd en zijn met 1, 2 of 3 dagen bij u thuis. Betreft het een medisch product (therapeutische kousen) kan het zijn dat het iets langer duurt. Dit komt omdat er bij deze producten soms meer dan 20.000 verschillende maten en soorten per product zijn. In dat geval is de levertijd meestal een 3- 7 werkdagen.

Vragen over levering kunt u altijd stellen. Omdat wij veelal rechtstreeks vanuit de fabriek leveren, moeten de track en trace bij de fabrtiek opvragen voor u. Wij vragen u niet te bellen maar te mailen en uw ordernummer te vermelden zodat beide partijen alles goed gedocumenteerd hebben. Het makkelijkst is het om u vraag in antwoord op uw bestelbevesting te stellen.

Uw bestelling zal zo snel mogelijk worden verwerkt. Indien u kousen van verschillende merken besteld heeft, worden deze meestal separaat vanuit verschillende magazijnen en wellicht op verschillende dagen geleverd. Wij leveren bijna alles uit voorraad of vanuit de fabriek. Bij producten met veel keuze opties zoals de Mediven Elegance en de Juzo of Jobst steunkousen is de kans groter dat de levertijd verlengd wordt met enkele dagen. Deze zeer specifieke producten moeten wellicht nog uit het buitenland komen. Gemiddeld leveren wij deze binnen een week. Is een product even niet op voorraad dan duurt het 3-7 werkdagen. Heeft u het beslist snel nodig ivm  bijvoorbeeld een reis, dan kunt u altijd contact opnemen met ons op info@steunkousen.nl dan zorgen we voor een passende oplossing.

Retourneren van uw bestelling

Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd om het product te behouden (zichttermijn) en u heeft na het moment van herroeping, nog eens 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. Gepaste kousen en de Doff n Donner worden om hygiënische redenen niet retour genomen omdat deze onverkoopbaar zijn. U zou ten slotte zelf ook geen kousen willen dragen die al gepast zijn. Het product ruilen? Het is uiteraard ook mogelijk om het product te ruilen. Neem dan even contact met ons op via het contactformulier zodat we een en ander verder met u kunnen afstemmen.
Belangrijk is dat u bij retour sturen het order nummer vermeld en tevens dat u het verzendbewijs goed bewaard omdat u verantwoordelijk bent tot ze geleverd zijn. 

Zoekt u een merk of type steunkousen en vindt u dit niet op de site?

Wij kunnen ieder product leveren. Op onze site vindt u een selectie van de door ons meest verkochte producten. Staat het door u gezochte product er niet tussen?
Vul het contactformulier in.

Helpen steunkousen bij spataderen?

Door steunkousen te dragen verminderen de klachten van spataderen. Spataderen zijn bloedvaten die vlak onder het oppervlak liggen. Ze zijn in de breedte uitgerekt en vaak ook gedraaid doordat de kleppen niet goed functioneren. Steunkousen geven compressiedruk van buiten op uw aderen en ondersteunen op deze manier uw doorbloeding. Spataderen hoeven per definitie geen nare symptomen te veroorzaken maar in veel gevallen kunnen ze serieuze medische problemen veroorzaken.

Hoe ontstaan spataderen?

Bij spataderen werken de bloedvatklepjes in de verwijdde bloedvatvaatwand niet goed. Hierdoor stroomt het bloed niet optimaal door. Uw spieren, huid en zenuwen krijgen te weinig voedingsstoffen met serieuze schade als gevolg. Deze schade kan niet meer hersteld worden en is permanent. De compressiedruk laat de vaatkleppen weer goed sluiten waardoor uw bloed gemakkelijker naar uw longen en uw hart getransporteerd wordt. Steunkousen werken preventief dus het helpt als u er op tijd mee begint.

Hoe komt het dat uw kleppen niet meer werken?

Kleppen kunnen minder goed gaan werken doordat u vaak te weinig beweegt. Dit kan komen doordat u zwanger bent, ouder wordt of veel staat of juist zit. Maar ook overgewicht is een belangrijke bron van problemen in de doorbloeding.

Hoeveel compressiedruk heb ik nodig?

Er is een onderscheid tussen lichte en zwaardere compressie.

Steunkousen met een lichte compressie in de klasse KKL1 of CCL1. Deze steunkousen zijn vrij verkrijgbaar en ondersteunen uw doorbloeding zodat er preventief tegen spataders een oplossing geboden kan worden. De druk begint onderin bij de hier en wordt naar mate hogen om het been lichter. Deze kousen zien er uit als normale kousen en zijn zeer modieus. Heeft u al spataderen en zwaardere klachten of weet u niet wat u nu het beste kunt gebruiken dan raden wij altijd aan uw arts of therapeut te raadplegen voor dat u iets aanschaft. Het kan zijn dat een steunkous in de klasse KKL2 of CCL2 nodig heeft en die dient u niet zonder advies aan te schaffen.

Wanneer loop ik risico op het krijgen van spataderen?

Van invloed op het krijgen van spataderen is:

-leeftijd

-overgewicht

-zwangerschap

-erfelijkheid

-vaak lang stil staan of zitten

-orale contraceptiva

-ziekte of een trauma

Hoe kan ik preventief spataderen tegengaan en/of voorkomen?

Het allerbelangrijkste is veel bewegen. Zorg ervoor dat u niet lang stil zit en zet u zelf ertoe regelmatig uw lichaam uit te dagen in een gezonde houding en activiteit. Draag zo min mogelijk hoge hakken want dit brengt uw natuurlijke lichaamshouding uit balans. Let op uw gewicht en draag regelmatig steunkousen.

Wat voor behandelmethodes zijn er bij spataderen?

Afhankelijk van het veneuze ziektebeeld en de mate van aandoening zijn er verschillende methodes. Een medische ingreep en een preventieve behandeling kan beide tot de oplossing behoren. Steunkousen dragen, het krijgen van een injectietherapie of sclero-therapie of een chirurgische en lasertherapie kan tot de mogelijkheden behoren.

Wat is de werking van steunkousen?

Graduele compressiekousen geven druk op uw benen zoals een buiten fietsband de binnenband. Gradueel betekend dat de druk beneden in de benen het hoogst is net boven de enkel. Hoe hoger om het been des te lager de druk. De graduele compressie zorgt voor betere afvoer van uw bloed en vocht. Opgezwollen benen en voeten wordt hiermee actief tegen gegaan.

Wat zijn de voordelen voor het dragen van steunkousen?

Wanneer u compressiekousen draagt, merkt u dat uw klachten minder worden. De compressiekousen geven een comfortabele steun. Tevens helpen de kousen preventief tegen verergeren van spataderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan als u zwanger bent.

Spataderen voor en na de zwangerschap?

Spataderen komen doordat het lichaam zwaar is en u ook in de weg kan zitten vaak voor tijdens uw zwangerschap. Wanneer je zwanger bent verslappen door de toename van oestrogeen je vaatwanden. Het gevolg kan zijn dat u spataderen krijgt. Steunkousen helpen u preventief dit te voorkomen en hebben ook als voordeel dat u minder extra vocht vasthoudt in uw onderbenen. Wanneer u zwanger bent kunt u beginnen met kniekousen om eens te proberen voordat u een zwangerschapspanty kiest wat meestal uiteindelijk toch gebeurd ook voor het behoud van mooie benen.

Verbandkousen of compressiekousen?

Is het beter om verbandkousen die je in het ziekenhuis krijgt de zgn anti-embolie kousen te dragen of worden compressiekousen aangeraden? Verbandkousen of anti emboliekousen zijn bedoeld voor bedlegerige patiënten. Als u al spataderen heeft en u bent niet bedlegerig dan adviseert men de patiënt, moet u steunkousen dragen in plaats van verbandkousen. Ervaring leert dat veel verplegend personeel tijdens het werk de verbandkousen zelf draagt om geen vermoeide benen te krijgen. Sommige schalemn zelfs op door er 2 over elkaar aan te trekken voor meer druk.

Moet ik een dokter of therapeut consulteren?

U moet uw huisarts benaderen wanneer spataderen erfelijk voorkomen in uw familie en tevens wanneer u vaak pijnlijke en of opgezette en vermoeide benen heeft. Maar ook als u opgezwollen voeten en enkels of kriebel op de huid heeft of een verandering van de kleur van uw huid.

Welke compressiedruk klasse zijn er?

Klasse 1 Lichte druk rond de 15-20 mmHg

Klasse 2 gemiddelde rond de 20-30 mmHg

Klasse 3 hoge druk rond de 30–40 mmHg

Klasse 4 zeer hoge druk de > 40 mmHg

Kunnen steunkousen in de wasmachine en in de droger?

Steunkousen kan je wassen in de wasmachine. Lees eerst het wasvoorschrift dat op de kous is aangegeven. Zo weet je  op hoeveel graden je kunt wassen. Bijna al onze leveranciers raden het gebruik van wasverzachter ten strengste af. Gebruik dus geen wasverzachter al is het maar voor de zekerheid. Steunkousen mogen niet in de wasdroger. Omdat er In de steunkousen elastaan verwerkt zit wat voor de druk zorgt en deze niet tegen de temperatuur van een droger kan. Bij verhitting wordt de compressie minder en daarom mag je de kousen ook nie strijken of bij/over de verwarming hangen. Voorzichtig droog deppen mag wel en bij voorkeur dus op de hand wassen.

Was daarom alle steunkousen, steunpantys, dij steunkousen, zwangerschapspanty’s en sportcompressiekousen op de hand. In een lauw sopje, spoelen en in een droge doek zacht deppen en zeker niet uitwringen. Rustig laten drogen zodat de steunkousen mooi en functioneel blijven.

Worden mijn steunkousen voor de verzekering vergoed?

Begin 2013 heeft de regering in Nederland besloten de kosten van steunkousen en verbandkousen in de meeste gevallen niet meer te vergoeden. Compressiekousen in de klasse 1 worden zowiezo meer vergoed. Klasse 2, 3 en 4 vaak nog wel. Wanneer u een verwijsbrief heeft en dus een medische diagnose opgemaakt door uw huisarts of specialist kunt u van uw verzekering de kousen vaak volledig vergoed krijgen. Controleer dit eerst bij  uw zorgverzekeraar.  Als u een kous heeft gekocht heeft bij een leverancier die niet is aangesloten bij uw zorgverzekeraar krijgt u vaak een groot gedeelte vergoed. Er wordt slechts twee paar compressiekousen pjaar vergoed. Vraagt u de precieze informatie bij uw verzekeraar op. Verbandkousen zijn sind begin 2013 helemaal uit de vergoedingssfeer gehaald. Als de kousen niet vergoed worden raden wij toch aan steunkousen aan te schaffen om uw benen gezond te houden. Bezuinigen is een veel kostbaarder advies.

Vragen? Start chat

8023