Jobst Travel Socks

Perfect ondersteunende reissokken voor iedereen die veel reist. Zorgvuldig ontworpen om de gezondheidsrisco’s van het reizen te verminderen. Zo komt u uitgerust aan op de plaats van bestemming.
€ 19,95
Laden... Even geduld, we laden de productopties..
Het duurt maar 1 minuut!

JOBST Travel Socks

Kom compleet uitgerust uit het vliegtuig, de auto, de bus of de vrachtwagen door het dragen van deze stimulerende en ondersteunende reissokken. Deze sokken worden zowel door mannen als door vrouwen gedragen.

U zit veel op de weg voor uw werk of privé. Het reizen zelf is geen probleem, maar het kan veel van uw benen vergen. Vooral als u lange afstanden aflegt in kleine, begrensde ruimtes. Uw auto of de vliegtuigstoel maken dat u kramp in de benen of voeten krijgt of juist dat ze gaan tintelen of gevoelloos worden. De bloedcirculatie in uw benen is minder goed en u wilt stretchen en lopen, maar dat gaat moeilijk. En dat maakt het reizen soms verre van prettig. Erger nog, het kan leiden tot trombose; een zeer gevaarlijke aandoening waarbij er bloedstolsels in de aderen terechtkomen.

Jobst Travel Socks zorgen dat reizen weer aangenaam wordt en verminderen de gezondheidsrisico’s. Ze zijn zo gemaakt dat bij lange reizen en langdurig zitten uw enkels en voeten niet opzwellen (oedeem). Zonder dat u merkt dat u ze draagt, stimuleren deze kousen uw bloedsomloop. Het resultaat: een heerlijk ontspannen en weldadig gevoel tijdens de reis. Daarna komt u uitgerust op uw bestemming aan.

Jobst Travel Socks zijn zorgvuldig geproduceerd en voldoen aan de voorwaarden van de Europese standaard van compressieklassen. Ze passen in de milde compressieklasse, met een compressie van 15-20 mmHg. Dit betekent dat ze een middelmatige druk op de benen uitoefenen. Precies goed voor diegenen die lange afstanden reizen. En ideaal om mee te starten als u nog nooit eerder steunkousen heeft gedragen.

Eigenschappen

 • Voor mannen en vrouwen.
 • Voor alle seizoenen.
 • Speciaal gemaakt voor op reis.
 • Bij zware en vermoeide benen, verminderde bloedcirculatie en oedeem.
 • Compressieklasse 1 (15-20) mmHG.
 • Materiaal: zachte katoenmix met versterkte teen en hiel.
 • Maten: schoenmaat 37-46. Schoenmaat=steunkousmaat.
 • Kleuren: in 3 kleuren leverbaar.

Indicaties

Bij zware en vermoeide benen, verminderde bloedcirculatie en oedeem.

Materiaal

De JOBST Travel Socks vervaardigd van een zachte katoenmix met versterkte teen en hiel worden per paar verpakt en bestaan uit:

 • 55 % nylon.
 • 33 % katoen.
 • 12 % elastaan.

Indicaties

Teleangiëctasieën:
Heeft u ooit teleangiëctasieën op uw benen of voeten opgemerkt? Dan bent u niet de enige. Teleangiëctasieën zijn kleine spinvormige aderen die direct onder het huidoppervlak liggen en er blauw- of roodachtig uitzien. Ze ontwikkelen zich meestal op de benen en treden op wanneer de veneuze kleppen gaan lekken. Dit betekent dat het bloed niet normaal terug kan stromen naar het hart. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn teleangiëctasieën niet enkel een probleem voor oudere mensen, ze zijn wijd verspreid onder alle leeftijdscategorieën en komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Spataderen:
Spataderen zijn blauwachtige bloedvaten. Deze blauwe bloedvaten zijn vaak zichtbaar op de onderbenen, de achterkant van de knie en op de enkels. Het is een vrij veel voorkomende aandoening, veel mensen ontkomen niet aan de ontwikkeling van spataderen.

Maar wat zijn spataderen precies? Simpel gezegd, het zijn uitgezette, opgezwollen en gedraaide aders waarvan de kleppen niet goed meer werken. Tijdens het zitten of staan wordt het bloed in deze disfunctionele aders niet snel genoeg naar het hart teruggestuwd. Dit zorgt voor 'vasculaire congestie' (bloedophoping).

Spataderen (ook varices genoemd) vormen geen ernstige aandoening die veel medische zorg nodig heeft. Wel kunnen personen met spataderen pijn en fysiek ongemak ervaren én vinden veel personen varices geen fijn gezicht. Als de aandoening zich verder ontwikkeld kunnen er echter ernstigere gezondheidsproblemen ontstaan, zoals veneuze ulcera.

Zware & gezwollen benen:
Gezwollen benen of voeten worden veroorzaakt door een ophoping van vocht in het weefsel van de onderste ledematen, met als gevolg dat het bloed of het lymfevocht niet goed kan terugkeren naar het hart. Elke vorm van zwelling (ook oedeem genoemd) ontstaat als gevolg van een overbelasting van het lymfesysteem – omdat het lymfestelsel niet juist functioneert of omdat er te veel vocht aanwezig is om door een normaal lymfestelsel te worden verwerkt.

Chronische veneuze insufficiëntie:
Chronische veneuze insufficiëntie (CVI) kan het best als volgt worden omschreven: de kleppen van iemands aderen zijn niet meer goed in staat om het bloed op een juiste manier terug naar het hart te vervoeren. De aandoening komt vrij vaak voor en kan tot gezondheidsproblemen leiden. Veel voorkomende symptomen zijn verkleuringen van de huid, zwellingen en pijn in de benen en voeten. Zodra chronische veneuze insufficiëntie optreedt, is er sprake van een probleem met de aderkleppen en als gevolg hiervan stroomt het bloed terug. . Hierdoor begint bloed zich, meestal in de benen en voeten, in de aderen op te hopen.

Drukklasse

Kousen in drukklasse CCL 1 geven steun bij lichte problemen en worden ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen worden ook vaak preventief gedragen om klachten te helpen voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.

Kousen in drukklasse CCL 2, 3 en 4 worden therapeutisch elastische kousen (TEK) genoemd. Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven bij zwaardere klachten door uw arts of specialist.

Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan uw arm of been. Meestal om ophoping van vocht (oedeem) tegen te gaan. Door de toegepaste druk wordt het teveel aan vocht afgevoerd en wordt de doorbloeding positief gestimuleerd.

Verschillende soorten drukklassen:

 • CCL 1 - lichte druk, 15-20mmHg
 • CCL 2 - gemiddelde druk, 20-30mmHg
 • CCL 3 - hoge druk, 30-40mmHg
 • CCL 4 - zeer hoge druk, >40mmHg

Welke drukklasse voor u geschikt is bepaalt u samen met uw specialist aan de hand van:

 • De ernst van uw medische indicatie.
 • Uw gezondheid in het algemeen.
 • Uw leeftijd.
 • Uw beroep.
 • Uw levensstijl.

Wasvoorschriften

Wasvoorschriften:
Houd u aan de onderhoudsaanwijzingen op het gedrukte of ingenaaide textieletiket. De sluitingen (indien voorhanden) moeten vóór het wassen worden gesloten! Wij raden aan om uw steunkousen voor het wassen binnenstebuiten te draaien. Was de compressiekousen de eerste keer apart (kleur kan afgeven). Was uw steunkousen indien mogelijk dagelijks met een programma voor fijne was (40 °C). Tip: Een wasnet zorgt voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Gebruik geen wasverzachter! Bij handwas goed spoelen en niet uitwringen. Wij raden milde speciaal wasmiddelen aan. U kunt de droogtijd verkorten door de compressiekousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, deze op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding vervolgens losjes op zonder wasknijpers. Niet in de handdoek laten liggen en niet op de verwarming of in de zon drogen. Gebruik bij het drogen in de wasdroger het programma voor delicaat textiel (geschikt voor drogen in een wasdroger: zie textieletiket of de ingedrukte informatie). Steunkousen mogen niet chemisch worden gereinigd.

 

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Meer informatie
Merk Jobst
Koustype Kniekousen (AD)
Vragen? Start chat

8023