Compressana beschermende onderkousjes

Compressana beschermende onderkousjes

De beschermende onderkousjes beschermen je kostbare steunkousen in de schoen en zorgen voor een aangenaam voetklimaat. Tevens kunnen blaren en irritaties aan de voeten voorkomen.

€ 3,95
Laden... Even geduld, we laden de productopties..
Het duurt maar 1 minuut!

Compressana beschermende onderkousjes

Deze onderkousjes hebben een niet-insnoerende elastische band en zijn zacht aan het uiteinde. Naast zacht zijn ze luchtdoorlatend en van niet volumineus materiaal gemaakt.

Andere kenmerken van deze kousjes zijn het hoge draagcomfort.

Materiaal: 51% katoen, 31% polyamide, 18% elastaan

Wasvoorschrift: wasbaar tot 40 graden

Siliconenboorden

Siliconen band Balance:
De Balance siliconenband met motief combineert de positieve hechtingseigenschappen met een modieus accent. Door de micro-noppencoating van huidvriendelijk silicone wordt speciaal rekening gehouden met de hoge eisen van de gevoelige huid. Tegelijkertijd is de band met zijn subtiele ruitenmotief een blikvanger en zorgt voor een mooie en veilig steun.

Siliconen band kant:
Een siliconenband variant met een circulaire, in drie rijen aangebrachte siliconen laag aan de binnenkant van de kous. De siliconen beschikken over zeer goede hechtingseigenschappen. Vooral vrouwen vinden de afwerking, die lijkt op die van een fijne kous, en de elegante look erg mooi.

Siliconen band noppen:
De siliconennoppen zorgen voor een goede hechting aan de huid. Wanneer het been conisch van vorm of juist recht loopt kan het inzetten van een siliconenband bijdragen aan het zo veel mogelijk voorkomen dat de kous afzakt.  Door de siliconennoppen is een goede luchtcirculatie mogelijk.

Siliconen band Decoratief:
De decoratieve siliconenband bezit dezelfde eigenschappen als de noppensiliconenband. Aanvullend hebben we op de buitenkant van het textiel een decoratie ingebreid. Hierdoor is deze siliconenband uitermate geschikt voor vrouwen.

Silicone band Balance Motief:
De Balance siliconenband motief combineert huidvriendelijke eigenschappen, perfecte ondersteuning en modieuze look. Door het sierlijke ruitmotief is deze siliconen band een echte blikvanger.

Klittenband:
Een klittenband systeem is een aanpasbaar systeem met klittenbandsluiting dat op een effectieve manier helpt om de vochtophoping (oedeem) in zowel de voeten en benen terug te dringen. Het klittenband systeem ondersteund de behandeling van aandoeningen die zwellingen veroorzaken.

Drukklasse

Kousen in drukklasse CCL 1 geven steun bij lichte problemen en worden ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen worden ook vaak preventief gedragen om klachten te helpen voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.

Kousen in drukklasse CCL 2, 3 en 4 worden therapeutisch elastische kousen (TEK) genoemd. Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven bij zwaardere klachten door uw arts of specialist.

Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan uw arm of been. Meestal om ophoping van vocht (oedeem) tegen te gaan. Door de toegepaste druk wordt het teveel aan vocht afgevoerd en wordt de doorbloeding positief gestimuleerd.

Verschillende soorten drukklassen:

  • CCL 1 - lichte druk, 15-20mmHg
  • CCL 2 - gemiddelde druk, 20-30mmHg
  • CCL 3 - hoge druk, 30-40mmHg
  • CCL 4 - zeer hoge druk, >40mmHg

Welke drukklasse voor u geschikt is bepaalt u samen met uw specialist aan de hand van:

  • De ernst van uw medische indicatie.
  • Uw gezondheid in het algemeen.
  • Uw leeftijd.
  • Uw beroep.
  • Uw levensstijl.

Heeft u deskundig advies nodig? Dan verwijzing wij u graag door naar Livit. Met meer dan 400+ locaties in heel Nederland is er altijd een steunkousen consulent van Livit bij u in de buurt! Vanaf uw eerste afspraak bij Livit tot het moment dat u uw steunkousen voor het eerst draagt zit 1 á 2 weken.

Wasvoorschriften

Wasvoorschriften:
Houd u aan de onderhoudsaanwijzingen op het gedrukte of ingenaaide textieletiket. De sluitingen (indien voorhanden) moeten vóór het wassen worden gesloten! Wij raden aan om uw steunkousen voor het wassen binnenstebuiten te draaien. Was de compressiekousen de eerste keer apart (kleur kan afgeven). Was uw steunkousen indien mogelijk dagelijks met een programma voor fijne was (40 °C). Tip: Een wasnet zorgt voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Gebruik geen wasverzachter! Bij handwas goed spoelen en niet uitwringen. Wij raden milde speciaal wasmiddelen aan. U kunt de droogtijd verkorten door de compressiekousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, deze op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding vervolgens losjes op zonder wasknijpers. Niet in de handdoek laten liggen en niet op de verwarming of in de zon drogen. Gebruik bij het drogen in de wasdroger het programma voor delicaat textiel (geschikt voor drogen in een wasdroger: zie textieletiket of de ingedrukte informatie). Steunkousen mogen niet chemisch worden gereinigd.

 

Tips voor gebruik:
Trek ‘s ochtends meteen nadat u bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat u uw compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het zeer delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van uw compressiekleding te verbeteren, kunt u de siliconenband (indien aanwezig) tijdens de draagduur meerdere keren even omhoog duwen.

Vragen? Start chat

8023