Steunkousen retourneren

Mag ik mijn product retourneren?

Er zijn nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR).
Sinds 26 mei 2021 is het niet meer mogelijk medische hulpmiddelen zoals aantrekhulpen, steunkousen en therapeutisch elastische kousen (TEK) te retourneren om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne indien de verzegeling na levering is verbroken. Indien deze producten retour komen en de verzegeling is verbroken zijn de producten niet meer verkoopbaar en wordt er niet overgegaan tot creditering. Hieronder de link naar deze wetgeving:

Nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR).

Hebben wij een fout gemaakt? Dan kunt u de overeenkomst uiteraard herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, kunt u ons via een verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te willen herroepen. Dit kunt u doen door het retour aan te melden via het retourformulier. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.
Wij vragen u de volgende stappen te volgen om te retourneren. Het retourformulier

Volg deze stappen om te retourneren.

  1. Retour aanmelden - Meld het product aan voor retourzending.
  2. Stuur het pakket retour naar het onderstaande adres. Voeg het eventueel ingevulde retour formulier bij het pakket (alleen als u gebruik maakt van het Europees modelformulier inzake herroepingsrecht).
  3. Geld terug - Binnen 14 dagen na ontbinding storten we het aankoopbedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u heeft betaald. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons dan nemen we contact met u op.

Voorwaarden voor retour

  1. Steunkousen.nl hanteert een bedenktermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag nadat u het artikel ontvangt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
  2. Voor teruggave van het volledige aankoopbedrag dient het product ongedragen, ongebruikt en onbeschadigd te zijn. U mag een product uiteraard wel beoordelen zoals u in een fysieke winkel zou doen. Indien u echter tijdens de bedenktermijn verder bent gegaan dan nodig is voor de beoordeling of u het product wilt behouden, dan mogen wij waardevermindering die daardoor is ontstaan verrekenen met het terug te storten bedrag. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100%. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
  3. Het product dient, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking te worden teruggestuurd! Voldoet het product hier niet aan, dan kunnen wij hiervoor een waardevermindering in rekening brengen. Voor hygiëne producten gelden uitzonderingen. Lees hieronder meer over hygiëne producten.

Hygiëne producten

Sommige producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Dit is het geval bij producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne (bijvoorbeeld therapeutische kousen) en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken. Is de verzegeling niet verbroken of gaat het om een ander product? Dan kunt u de overeenkomst uiteraard herroepen.

Wat is het retouradres?

Stuur het pakket voor retourzending naar onderstaand adres:

Eilandsgracht BV t.a.v. Steunkousen.nl
Merwedestraat 48K
3313 CS Dordrecht

Voor wie zijn de retourkosten als ik een product terugstuur?

De retourkosten voor het terugsturen van een pakket zijn voor eigen rekening.

Kan ik mijn retourmelding nog annuleren?

Ja natuurlijk, dat kan altijd. U hoeft in principe dan niets meer te doen, maar wij vinden het wel fijn als u het ons even laat weten. Dat kan per email naar order@steunkousen.nl of via het contactformulier.

Hoe weet ik of jullie mijn retourzending ontvangen hebben?

We houden u per email op de hoogte zodra wij uw retourzending hebben ontvangen. Meestal is dat binnen 2 werkdagen nadat u het pakket heeft teruggestuurd.

Hoe snel word ik terugbetaald na retourneren?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten indien wij een fout hebben gemaakt) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Wij storten het bedrag terug op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u betaald heeft. Hoe snel het geld daarna op uw rekening staat, hangt af van uw betaalmethode. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons, dan nemen we contact met u op.

Online veiligheid staat bij Steunkousen.nl altijd voorop, de creditering verloopt voor de veiligheid via onze partner Adyen.

Hoe lang heb ik garantie?

Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.
Vragen? Start chat

8023