Juzo Dynamic Steunpanty (AT)
Juzo Dynamic Steunpanty (AT)
Juzo Dynamic Steunpanty (AT)
Eigenschappen:
- Verkrijgbaar in compressieklassen 1 tot 3 voor een intensieve therapie
- Sterk en duurzaam gebreid materiaal
- Hoge werkdruk voor een optimaal therapeutisch effect dankzij de speciaal breitechniek
- Ondoorzichtig, onopvallend steekpatroon
- Sterkste Juzo kwaliteit in de flebologie
Indicaties
Chronische aderaandoeningen:
Verbetering van veneuze symptomen, verbetering van de levenskwaliteit bij chronische aderaandoeningen, preventie en therapie van veneus oedeem, preventie en therapie van veneuze huidveranderingen, eczeem en pigmentatie, varicose, initiële fase na varicose therapie, functionele veneuze insufficiëntie (staand of zittend beroep), veneuze malformaties.
Trombo-embolische aderaandoeningen:
Oppervlakkige veneuze trombose, situatie na trombose, post trombotisch syndroom, tromboseprofylaxe bij mobiele patiënten.
Oedemen:
Zwangerschapsoedeem, posttraumatisch oedeem, postoperatief oedeem, postoperatief reperfusie-oedeem, cyclisch idiopathisch oedeem, stuwing als gevolg van immobilisatie (artrogeen stuwingssyndroom, parese en gedeeltelijke parese van de ledematen), oedeem door beroep (staand of zittend beroep), oedeem door geneesmiddelen, wanneer er geen alternatieven mogelijk zijn.
Andere indicaties:
Inflammatoire dermatose van de benen, misselijkheid, duizeligheid tijdens de zwangerschap, stuwingsklachten tijdens de zwangerschap. Tijdens een zwangerschap verandert de buikomvang en moet bij een pantyverzorging uitsluitend een zwangerschapsbroek worden gebruikt.
Na brandwonden en voor littekenbehandeling raden wij aan om onze speciale producten voor littekentherapie te gebruiken.
Drukklasse
Kousen in drukklasse CCL 1 geven steun bij lichte problemen en worden ook wel steunkousen genoemd. Deze kousen worden ook vaak preventief gedragen om klachten te helpen voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.
Kousen in drukklasse CCL 2, 3 en 4 worden therapeutisch elastische kousen (TEK) genoemd. Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven bij zwaardere klachten door jouw arts of specialist.
Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om extra druk te geven aan je arm of been. Meestal om ophoping van vocht (oedeem) tegen te gaan. Door de toegepaste druk wordt het teveel aan vocht afgevoerd en wordt de doorbloeding positief gestimuleerd.
Verschillende soorten drukklassen:
- CCL 1 - lichte druk, 15-20mmHg.
- CCL 2 - gemiddelde druk, 20-30mmHg.
- CCL 3 - hoge druk, 30-40mmHg.
- CCL 4 - zeer hoge druk, >40mmHg.
Welke drukklasse voor jou geschikt is bepaal je samen met jouw specialist aan de hand van:
- De ernst van je medische indicatie.
- Je gezondheid in het algemeen.
- Je leeftijd.
- Je beroep.
- Je levensstijl.
Heb je deskundig advies nodig? Dan verwijzen we je graag door naar Livit Ottobock Care. Met meer dan 400 locaties in heel Nederland is er altijd een steunkousenconsulent van Livit Ottobock Care bij jou in de buurt! Vanaf je eerste afspraak tot het moment dat je je steunkousen voor het eerst draagt, duurt het ongeveer 1 à 2 weken.
Wasvoorschriften
Houd je steunkousen in topconditie door de onderhoudsinstructies op het gedrukte of ingenaaide textieletiket nauwkeurig op te volgen.
Wasvoorschriften
Sluit eventuele sluitingen vóór het wassen! Draai je steunkousen binnenstebuiten en was ze de eerste keer apart om kleurafgifte te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een fijnwasprogramma op 40 °C en stop ze in een wasnetje voor extra bescherming van het gebreide materiaal. Vermijd wasverzachter! Bij handwas: spoel grondig en wring niet uit. Kies voor milde, speciale wasmiddelen.
Verkort de droogtijd door de steunkousen na het wassen op een dikke badhanddoek te leggen, op te rollen en stevig uit te drukken. Hang de compressiekleding losjes op zonder wasknijpers. Laat ze niet in de handdoek liggen en droog ze niet op de verwarming of in direct zonlicht.
Als je de wasdroger gebruikt, selecteer dan het programma voor delicaat textiel (controleer het textieletiket of de ingenaaide informatie). Houd er rekening mee dat steunkousen niet chemisch gereinigd mogen worden. Geniet van langdurige kwaliteit en comfort met deze zorgvuldige onderhoudsinstructies.
Tips voor gebruik
Trek ’s ochtends meteen nadat je bent opgestaan de compressiekleding voor het ontzwollen been aan. Ga zitten voordat je je compressiekleding aan- of uittrekt om vallen of verwondingen te voorkomen. Scherpe, niet-gevijlde vingernagels en ringen met scherpe randen kunnen het delicate gebreide materiaal beschadigen. Ook teennagels, eelt of een kapotte schoenvoering kunnen schade aanrichten. Om het draagcomfort van je compressiekleding te verbeteren, kun je de siliconenband (indien aanwezig) tijdens het dragen meerdere keren even omhoog duwen.
Merk | Juzo |
---|---|
Koustype | Steunpanty (AT) |